Däckia.se

Däckia är en av Sveriges största kedjor som erbjuder tjänsterna däckservice och däck. De har funnits sedan 1994 under sitt nuvarande namn och har sedan 2012 ägts av Goodyear. I kedjan ingår det 98 olika däckverkstäder och har 51 samarbetspartners från Kiruna i norr och till Malmö i söder.

Som kund går det att välja mellan fälgar och däck till bilar, skottkärror och olika typer av entreprenadmaskiner stor som liten. Däckia har som ledord att se till att vara den ledande leverantören av däck på marknaden och har nyckelorden som service, miljö, kunskap och säkerhet som är mycket viktiga för dem. Samtidigt som tillsammans med sina leverantörer och kunder ser till att miljön blir påverkad så lite som möjligt.

Köpa

Kunden kan köpa däck och/eller fälgar direkt i butiken på nätet, för att sedan få bildäcken och hjulen monterade i en verkstad. Är man som kund det minsta osäker på vilken dimension man ska ha, finns det en sökruta, där man fyller i bilens registreringsnummer. Då kommer det upp all information som behövs för att köpa rätt däck till sin bil.

Därefter väljer kunden vilka däck och/eller fälgar, för att sedan få dem levererade hem eller direkt till däckservicen. Det går att boka tid hos närmaste däckverkstad direkt på Däckias hemsida och verkstäderna kan köparen hitta via Däckias sökfunktion för däckverkstäder. Vilket gör att kunden kan göra allt på en och samma gång. Därefter dyker kunden upp för att få sina däck monterade. Först då är det dags att betala sina bildäck!

Däckleverantörer

Däckia samarbetar framför allt med Goodyear som deras däckleverantör, men också Pirelli, Yokohama, Kumo, Formula och Sailun, när det gäller alla deras sommar- vinter- och dubbdäck. När det kommer till fälgar så samarbetar de med OCL/Brorssons.

Rekommendationer

Vill kunden ha rekommendationer så erbjuder Däckia det genom att de förordar vissa däck eller fälgar. Dessutom går det att få reda på vilka tjänster som de rekommenderar som kunder lättare ska kunna göra val inför kommande köp och så vidare.

Tjänster

Det finns ett antal tjänster som Däckia erbjuder sina kunder så som byte av däck, hotell för däcken, hjulinställningar, balansering och fylla däcken med nitrogen istället för luft. Dessutom som kund kan man skaffa sig ett Däckia-kort som erbjuder kunden att dela upp betalningen och då utan ränta. Eller om det finns behov av vägassistans så hjälper de även till med det.

Kundsupport

Däckias kundsupport finns tillgänglig för kunder vardagar, måndag till torsdag kl. 08.00 – 17.00 och fredag kl. 08.00 – 16.00. De svarar så fort de kan och under högsäsong kan det dröja. Man kan nå dem via ett e-mejl formulär på Däckias webbsida, för att få svar på sina frågor.

Annars finns det möjlighet att hitta svaren under Däckias egna FAQ där kunden kan hitta svaren till de vanligaste frågorna som har dykt upp årens lopp. Annars ska man inte tveka att höra av sig till kundsupporten för de finns där för att kunna hjälpa till med allt i samband med däckköp med mera, för att underlätta för sina kunder och att de ska känna sig trygga och säkra.